19 december: Feestelijke Voorbereidingen

Nog twee dagen en dan is het Midwinter. Voor mij voelt dat altijd als het midden van het jaar. Vanaf donderdag wordt het elke dag weer een beetje lichter, buiten en in mijn hoofd 🙂

Gisteren hebben we onze boom binnen gezet en vol gehangen met herinneringen. Elke Oooh! en Aaah! van de kinderen terwijl ze één voor één de glimmers en glitters en gekke hangers terug vinden in de doos, elk jaar weer fijn. ❤️

Morgen ga ik de boodschappen bestellen voor de aankomende feestdagen. We vieren het graag met ons lievelingseten. Met als absoluut hoogtepunt: apple crumble, met rode vruchten door het appelmengsel en ijs én slagroom én misschien zelfs wel custardvla.

Ons recept voor Apple Crumble

Gisteren stak ik ook wat sterren uit de schil van de heerlijke sinaasappels die voor mij echt bij deze tijd van het jaar horen. Ze liggen nu te drogen en later deze week gaan we ze rijgen, met gedroogde bessen en ophangen.

Langzaamaan krijgen we ook kaarten, met hier en daar een geschreven brief er bij, wat de familie (voornamelijk in Groot Brittannië) zo al allemaal aan het doen is en wat hun plannen zijn. De komende dagen zal ik mijn eigen kaarten schrijven en opsturen. 🙂

Donderdag, als de boodschappen zijn geweest, ga ik mijn Christmas Cake uit zijn blik halen en verpakken in marsepein en Royal Icing. De cake is een fruitcake die ik twee maanden geleden maakte en sinds die tijd elke twee weken voedde met cognac. Ik kan niet wachten om hem aan te snijden. Lekker met een glaasje port en wat blauwe kaas ❤️

Tussen alles door naai ik aan mijn adventskalendertas en aan wat kleding voor ons allen.

Hoe beleef jij deze tijd? Is er ruimte voor jezelf of wil je het liefst dat het zo snel mogelijk januari is? 🙂 ❤️