20 december: Boeken Tips

We zijn allemaal veel-lezers in dit huis, de één leest het liefst van echt papier, de andere op de e-reader en soms luisteren we graag naar een luisterboek. Bij deze feestelijke maar ook donkere dagen horen daarom voor ons altijd boeken. Om lekker in weg te kruipen, samen met een kop warme chocolademelk of om samen te lezen. Ik heb een drietal boekentips voor je. 🙂

De tip van Alyson:

The Shortest Day – Susan Cooper – De Kortste Dag

“Een prentenboek voor alle leeftijden over de donkerste dagen van het jaar en het feest erna, getekend door  Carson Elli. De Nederlandse vertaling is van de hand van Imme Dros.

Al duizenden jaren vieren we de terugkeer van het licht als na de kortste dag de dagen weer gaan lengen. Met kaarsen en vredesvuren.
Feestelijke rituelen verbinden het oude met de belofte van wat gaat komen.”

De tip van Mared:

Vuurbloed 1 – Twaalf en het Bevroren Bos – Aisling Fowler

“Ik vind Vuurbloed een fantastisch boek. Het gaat over een meisje, dat haar familie verloren heeft. Daarom is ze naar een fort gegaan. Het is een fort waar kinderen (die anders geen toekomst meer hadden) trainen om krijgers te worden, om dorpen te beschermen. Dat heeft haar leven verandert. Vanaf dat moment heet ze Twaalf. Twaalf moet eigenlijk haar verleden achter haar laten. Maar dat lukt haar niet. Opeens verdwijnt de enige persoon die twaalf aardig vindt (zij heet Zeven). Twaalf gaat achter haar aan, samen met een hond die woont in de muren van het fort en degene die haar het gepest heeft en zijn vriend (genaamd Acht en Negen). Hoe zou dit aflopen? je leest het in vuurbloed, twaalf en het bevroren bos.”

De tip van Hazel:

Hogfather – Terry Pratchett – Beervader

“Ik vind alle boeken van Terry Pratchett fijn om te lezen, maar Hogfather past wel heel goed bij deze tijd van het jaar. Hogfather gaat over het geloof van mensen en hoe oude tradities en rituelen veranderen met de tijd. Het boek gaat over realiteit en verbeelding. Suzan, de kleindochter van de Dood, wordt in een moordcomplot betrokken. Samen met de Oh-God-van-Katers ontdekken ze wie het op de Hogfather gemunt heeft. Zal de zon weer rijzen op de eerste dag na de langste nacht?”

Lees jij graag en is er een boek wat je elk jaar uit de kast pakt in deze tijd van het jaar? 🙂