Zonnekindpop Sam

Weet je wat ik leuk vind? Naaien. En één van de leukste dingen om te naaien vind ik poppenkleertjes. Op de kop in de restjes bak en de gekste combi’s maken. Lekker dingen uitproberen, zonder dat het lappen en lappen mooie stof kost.

Ons jongste Mopje wordt vier (!)jaar aanstaande zondag en ik probeer elk jaar in ieder geval één zelfgemaakt kado te geven. Dit jaar vond ik het tijd worden voor een nieuwe pop. Een Lijs, één van de zonnekindpoppen die geschikt zijn voor kleuters.

Ze kreeg blauwe haren en kleertjes uit de favoriete lapjes van het Mopje. Ik noem haar Sam. Ik ben benieuwd of Mopje die naam ook leuk vind. Sam draagt een wijde broek, met daaronder een onderbroekje. Over de broek draagt ze eerst een tule rokje en daarover een jurkje. Als laatste heb ik een klein overslag vestje voor haar genaaid. De bruine stof met blauwe sterren en de streepjesstof is van Lillestoff en is te vinden in mijn webshop, www.hazeltjes.nl. Het bruine stofje is uit een oude collectie van Stenzo. De haartjes van Sam kocht ik bij Dol op Wol in Deventer, het is heerlijk zachte 100% merino. Nu heeft ze nog blote voetjes, ik heb nog precies een week om slofjes te leren haken…

Geef een reactie