Een recept voor het lievelingseten van ons jongste kind:
Spaghetti alla Bolognese. 🙂
Gevolgd door een Grand Dessert, “daar mag je van alles wat je lekker vindt een beetje eten 🙂 “
Dan weet u dat 😉
Onze boodschappen doen we bij Supermarkt in het Bos, voor alle biologische verse en droogwaren 🙂
Fijne dag,
Alyson
Spaghetti alla Bolognese di Mared
“Ingrediënten:
500 gram uien
1 middelgrote courgette
250-300 gram rundergehakt
200 gram tomaten puree
4-5 teentjes knoflook
5 stengels bleekselderij
3 theelepels oregano
1-2 blaadjes laurier
peper/zout naar smaak
660 gram gepelde tomaten uit pot/blik
flinke klont boter
Snij de courgette in blokjes van ongeveer 0,5 cm.
Pel de uien en snij ze in reepjes.
Was en snij de bleekselderij in schijfjes van ongeveer 3 mm.
Smelt de boter in een grote pan.
Fruit de uien in de boter tot ze glazig zijn, voeg de fijngesneden knoflook toe.
Doe het gehakt er bij en bak het rul.
Bak de tomaten puree mee (op hoger vuur) met de uien en het gehakt tot het mengsel een beetje oranje is geworden.
Voeg de courgette toe en bak die een paar minuten mee.
Voeg de bleekselderij, gepelde tomaten, oregano, laurier, peper en zout toe.
Laat het geheel met een deksel, ongeveer een uur sudderen, op een laag vuur of beter nog in de slowcooker of op een sudderplaatje.
Serveer met geraspte (Parmezaanse) kaas, pasta naar keuze en een glaasje wijn (mag ik niet 🙂 )”