Wintervakantieplanning 2018-2019

De tijd vliegt voorbij, al bijna weer winter :)

 

Om de dagen rondom midwinter en het nieuwe jaar te kunnen vieren en delen met iedereen die ons lief is, zal Hazeltjes drie weken gesloten zijn.

 

Vanaf vrijdag 21 december tot en met donderdag 10 januari zal er wel besteld kunnen worden in de webshop, maar verzendt Hazeltjes niet. De laatste dag dat er verzonden wordt is 20 december en alle bestellingen ná 20 december zullen vanaf 10 januari verzonden worden. De email en overige berichten zullen 1 keer per week beantwoord worden.

 

Hazeltjes wenst jullie allemaal fijne dagen.

Ouders Natuurlijk Beurs Wensenlijst

 

Wensenlijst!

 

Voor wie artikelen uit de webshop graag wil zien maar nog niet zeker weten wil kopen. Ik neem het dan mee, máár bewaar het niet voor je: als iemand je voor is heb je pech Er is dus geen afname verplichting maar ook geen garantie dat je het kan kopen.

 

Volgen jullie me nog? 

 

Hoe werkt het?

 

Plaats een bestelling in de webshop (zet ook vooral de juiste hoeveelheid er bij, ik ga geen stukjes van 10 cm knippen ) , kies dan 'bij afhalen' als betaalmethode (reken dus niet af!) zet in de opmerkingen 'voor op de wensenlijst' en dan neem ik het mee naar Doorwerth.

Maak je wensenlijst zo compleet en maak je wensenlijst zo compleet en precies mogelijk: als je 100 cm van iets wilt, 'bestel' dat dan, als je 60 cm wil, prima.
Veel wensplezier!
ps: vergeet uni stoffen, boordtricot, garen, wol, patronen, boeken en fournituren niet.
0 Berichten

Ouders Natuurlijk Beurs November 2018

Zaterdag 3 november aanstaande zal Hazeltjes te vinden zijn op de allerleukste ouder-en kindbeurs van Nederland: Ouders Natuurlijk, de wintereditie.

 

Hazeltjes is met een selectie uit de webshop aanwezig.


De Kleine Hazeltjes hebben er zin in, altijd weer een fijne plek om te verblijven, Fletcher Hotel Doorwerth, de locatie van de beurs.

 

Vanaf woensdag 31 oktober 15.00 uur zullen er geen bestellingen meer verzonden worden en is de voorraad beperkt beschikbaar in verband met het inpakken voor de stand. Vanaf dinsdag 6  november zullen er weer bestellingen verzonden worden. Bedankt voor jullie begrip.

 

Wil je zeker weten niet misgrijpen als je van plan bent de beurs te bezoeken? Bestel dan nu al en dan nemen we het voor je mee naar de beurs.

 

Met de code 'ON18'  ('ON18B voor Belgische bezoekers) gaan de verzendkosten van je bestelling af. :) (let op: niet gebruiken als de verzendkosten al vervallen, vanaf 50, - in NL en 100,- in B zijn orders automatisch verzendkostenvrij)

 

Ouders Natuurlijk Wintereditie

 

Let op!

Als je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om te bestellen en af te halen op de beurs: de laatste dag om te bestellen is dinsdag 30 oktober. :)

0 Berichten

Vakantieplanning 2018

Vanaf 20 juli 2018 week zijn de kleine Hazeltjes vrij en zullen we wat meer tijd met hen doorbrengen wat minder tijd voor de webshop betekent. Dit houdt in de praktijk in dat we alleen op woensdagen verzenden. Email, Facebook en andere communicatiekanalen zullen we minder vaak beantwoorden. We proberen over het algemeen binnen 48 uur te reageren op jullie berichten.

 

De maand augustus nemen we vrij :) De webshop is open, maar de winkel is gesloten en bestellingen worden niet verzonden. Als dank voor je geduld krijg je met de code 'zomer18' 10 % korting op bestellingen (met uitzondering van boeken) geplaatst tussen 31 juli en 31 augustus.

 

De laatste bestelling zal  31 juli verzonden worden en vanaf maandag 3 september worden weer bestellingen volgens normaal verzendschema verzonden, in volgorde van binnenkomst.

 

Fijne vakantie!

Voorraad of niet?

Inspiratie: Meerjungfrau La Playita

Het fantastische patroon La Playita van Farbenmix uitgevoerd in Meerjungfrau van Lillestoff.

 

Ik deelde de achterpas in tweeën zodat het beleg meegestikt kon worden in het bovenstuk. :)

 

Het bovenstukje is uitgevoerd in Dunkelblau en Petrol uni tricot van Lillestoff.

 

 

0 Berichten

Ouders Natuurlijk Beurs 2018

Zaterdag 9 juni aanstaande zal Hazeltjes te vinden zijn op de allerleukste ouder-en kindbeurs van Nederland. Ouders Natuurlijk, de voorjaarseditie.

 

Hazeltjes deelt een tent met Stapperdestap, Bumaround

en Babybum 

De Kleine Hazeltjes hebben er zin in en hopen op mooi weer, dan liggen ze waarschijnlijk de hele dag in het zwembad op het prachtige terrein van Fletcher Hotel Doorwerth, de locatie van de beurs.

 

Vanaf woensdag 6  juni 15.00 uur zullen er geen bestellingen meer verzonden worden en is de voorraad beperkt beschikbaar in verband met het inpakken van de stoffen. Vanaf dinsdag 15 juni zullen er weer bestellingen verzonden worden. Bedankt voor jullie begrip.

 

Wil je zeker weten niet misgrijpen als je van plan bent de beurs te bezoeken? Bestel dan nu al en dan neem ik het voor je mee naar de beurs.

 

Met de code 'ON18' gaan de verzendkosten van je bestelling af. :)

 

http://oudersnatuurlijk.nl/zomer/voorjaarseditie-homepage/

 

Let op!

Als je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om te bestellen en af te halen op de beurs: de laatste dag om te bestellen is dinsdag 5 juni. :)

Hazeltjes Vakantieplanning Voorjaarsvakantie

Volgende week zijn de kleine Hazeltjes vrij en zal ik wat meer tijd met hen doorbrengen wat minder tijd voor de webshop betekend. Dit houdt in de praktijk in dat ik alleen op woensdag 28 februari verzend. Email, Facebook en andere communicatiekanalen zal ik wat minder vaak beantwoorden. Ik probeer over het algemeen binnen 48 uur te reageren op jullie berichten.

 

In verband met een Hazeltjes Weekend zal er donderdag 1 en vrijdag 2 maart 2018 geen bestellingen verzonden worden. Order geplaatst ná woensdag 28 februari 15.00 uur zullen vanaf maandag 5 maart verzonden worden. 

 

Fijne voorjaarsvakantie!

Actie: Show je Hazeltjes Livia en win!

Win-actie From Niki with Love en Hazeltjes

From Niki with Love bracht afgelopen week het nieuwe patroon Livia uit.

 

Een veelzijdig jurk patroon, in de maten 86 t/m 152. Met verschillende opties voor de halsafwerking en zakken.

 

De Livia is hier te koop: From Niki with Love: Livia

 

Nu zijn we erg benieuwd naar jullie versies van de Livia. En om het nóg leuker te maken verloten we onder de geshowde Livia jurkjes twee keer een fantastisch stof pakket én twee keer een patroon van From Niki with Love:

 

- stoffenpakket Jungle
- stoffenpakket Bloemenweide
- patroon From Niki with Love
- patroon From Niki with Love
Hoe maak je kans op deze prijzen?

Deel je foto van een Livia genaaid met ten minste één stof uit de webshop van Hazeltjes op de pagina van Hazeltjes, eventueel óók op Instagram  een ander platform. Gebruik de hashtags #hazeltjesstoffen #fromnikiwithlove #showlivia

 

Deelnemen kan tot en met 28 februari 2018. Op 1 maart kiezen Niki en ik de winnaars. :)

 

...en deel deze actie vooral waar je maar kan ;)

0 Berichten

Actie: Patroon Livia gratis bij je bestelling

Hazeltjes en From Niki With Love willen jullie uitnodigen om kennis te maken met het nieuwste patroon van Niki:

 

De Livia

 

Een veelzijdig jurk patroon, te maken vanaf maat 86 tot en met 152.

 

Met een keur aan verschillende opties: met capuchon, ronde hals, v-hals, met zak, zonder zak, korte of lange mouw.

 

Wat dit patroon extra geweldig maakt is dat het ook in een smalle versie op het patroonblad staat. Het gaat om een PDF patroon, dus als je het patroon koopt, krijg je een digitale versie die je thuis of bij een copyshop kan afdrukken.

 

Wat is nu de actie?

Hazeltjes biedt jullie het patroon gratis aan (ter waarde van €6,-) bij een besteding van €35,- of meer (exclusief verzendkosten) in de webshop!

 

Livia is vanaf 31 januari 2018 te vinden in de webshop van From Niki with Love :)

 

De actie geldt niet voor al eerder geplaatste bestellingen (vóór 29-1-2018) en je ontvangt je code om de pfd te downloaden als je betaling bij Hazeltjes binnen is.

 

De actie loopt tot en met 28 februari. :)

 

Gooi een Gratis Livia in je winkelmandje en dan zorg ik dat je een code krijgt voor je gratis patroon :)

 

https://www.hazeltjes.nl/webshop/gratis-bij-je-bestelling/

 

 

Links staat een tabel met daarin hoeveel stof je nodig zult hebben per maat. Gebruik van tricot of een andere goed rekkende stof, zoals bijvoorbeeld summersweat of jacquard wordt aangeraden.

 

 

 

Overige benodigdheden, afhankelijk van welke versie je wilt maken:

- Boordstof voor alle maten is 40 cm ruim voldoende.
- Naaigaren in een passende kleur
- Spelden of wonderclips
- Naaimachinenaalden (geschikt voor tricot/stretchstof)
- Lockmachine (geen must maar ik vind het persoonlijk wel het prettigst)
- Lockgaren in de juiste kleur (natuurlijk alleen nodig wanneer je gebruik maakt
van een lockmachine).
- Nestelringen. Wanneer je dit niet mooi vind kun je ook knoopsgaten maken.
- Koord ongeveer 100 cm
- Klein stukje vlieseline

Inspiratie: Regina Hilda

Het fantastische patroon Regina van Sofilantjes  uitgevoerd in Hilda  Paapii.

 

Een droom van een patroon in een toverachtig stofje :)

 

Ik nam een maat 12 in de breedte en maat 10 in de lengte.

 

De leggins is een patroon uit een Ottobre, in Mosterd uni van Lillestoff.

 

e sjaal is gemaakt van een stukje Bamboe Mousseline,

super zacht en knuffelig.

0 Berichten

Vakantieplanning: winter 2017-2018

De tijd vliegt voorbij, al bijna weer winter :)

 

Om de dagen rondom midwinter en het nieuwe jaar te kunnen vieren en delen met iedereen die ons lief is, zal Hazeltjes twee weken gesloten zijn.

 

Vanaf zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari zal er wel besteld kunnen worden in de webshop, maar verzendt Hazeltjes niet. De laatste dag dat er verzonden wordt is 22 december en alle bestellingen ná 22 december zullen vanaf 8 januari verzonden worden. De email en overige berichten zullen 1 keer per week beantwoord worden.

 

Hazeltjes wenst jullie allemaal fijne dagen.

Tutorial: Rok in 1 Uur

Af en toe zie ik een stof die ik erg mooi vind, maar nog een jurk, tja, de kast is al zo vol :P

Maar een rokje kan er altijd nog wel bij. Mijn favoriete patroon heb ik zelf ooit getekend:  een simpel recht tricot rokje met een dubbele boord, ook van tricot. Zodat de boel wel een beetje blijft hangen. Ik zal jullie proberen uit de doeken te doen hoe ik dat patroon gemaakt heb.

1. Meet de taille, de heupen van de toekomstige drager/draagster van de rok. Meet ook hoe lang de rok moet worden, begin daarbij in de taille, dat is de bovenkant van je rok.

 

Teken twee patroon delen: Dit kan je doen door eerst de taille door vier te delen, daar dan 80-85% van nemen, dat is de lengte van de bovenrand van je boord. Dan teken je op heuphoogte (over de billen gemeten) de breedte die je daar hebt gemeten gedeeld door vier, 25 cm in mijn geval. Dan  de lengte van de bovenrand recht naar beneden tekenen. Bij mij is dat 67,5 cm. Dan teken je een boord op het grote stuk, bij mij 12,5 cm hoog aan de vouw en 11,5 cm langs de buitenrand hoog, dat laat ik met een flauwe bocht naar elkaar toe lopen. De zoom wordt ook een flauwe bocht. Van de vouw naar de zijnaad.

 

Wat je ook kan doen is een rokje wat je al hebt en fijn vind zitten dubbelvouwen en natekenen, eventueel aanpassen waar hij niet perfect past. :)

 

Knip het boorddeel los van het voor/achterpand.

 

2. Meet alles nog eens na.

3. Knip het boorddeel 4 keer aan de vouw uit, met de rekrichting haaks op de stofvouw. Vergeet niet de naadtoeslag mee te knippen!

4. Naai telkens twee delen met de goede kanten op elkaar, aan de zijnaden aan elkaar. Gebruik een rekbare steek op je naaimachine of naai met de lockmachine.

5. Als het goed is heb je nu twee boordjes die even groot zijn. Keer één van de boordjes binnenste buiten en speld deze aan de binnenkant van het andere boordje met de bovenkant aan elkaar, zodat de zijnaden op elkaar liggen.

6. Naai het boord aan de bovenkant aan elkaar, zorg dat het midden van de patroondelen precies op elkaar zitten.

7. Keer het boord en strijk de zomen. Je kan ook nog de bovenkant doorstikken, met een rekbare steek.

8. Knip twee keer het onderpand aan de stofvouw; een voorpand en een achterpand. Vergeet de naadtoeslag en de zoom niet. Naai het voor en achterpand met de verkeerde kanten op elkaar aan de zijnaden aan elkaar.

8. Klap het boord om en kies een rekbare steek om door te stikken. Of je kiest ervoor het niet door te stikken, even strijken en klaar :)

9. Keer het onderpand en steek deze door het boord, waarbij de onderkant van het boord op de bovenkant van het onderpand gelijk ligt. Speld vast, zijnaden en middenvoor/achter komen op elkaar daarbij.

 

10. Naai het boord met een rekbare steek aan het onderpand. Strijken met stoom en dan de onderkant zomen. :) Klaar! Een rokje in een uur, nah, bijna dan, eerst even eten en dan de zoom er nog in maken :)

0 Berichten

Ouders Natuurlijk Beurs Winter editie


 

Op zaterdag 4 november zal Hazeltjes te vinden zijn op de Ouders Natuurlijk Beurs in Doorwerth, dé leukste ouder- en kind beurs van Nederland. :)

In verband met dit beursbezoek zal er in de week vóór 4 november niet verzonden worden. Bestellingen die geplaatst worden vanaf maandag 30 oktober, zullen vanaf maandag 6 november verzonden worden.

 

Als je vragen hebt over verzenden in deze periode, stuur Hazeltjes gerust een bericht.

 

 

0 Berichten

Inspiratie: Zwaantjes Domi

Oudste dochter had een wens: een zachte broek met zakjes én graag passend bij haar nieuwe Baba t-shirt, mét zwaan.

 

De petrol Swan Lake van Bora, een prachtige knuffeljacquard. GOTS geproduceerd door Lillestoff.

 

Het patroon is een verlengde Domi van Sofilantjes, met zakjes die boordjes hebben van Paars en de binnenkant is Petrol van Fabrilogy. :)

 

 

Kadootje: Rozen Hazeltjes

Nieuwe kaartjes

Hazeltjes doet graag een mooi kaartje in de pakketjes.

 

De afbeelding op deze kaartjes sluit aan bij het seizoen waarin het pakket verzonden is: de pinguïns voor de winter, de zeemeermin voor de zomer.

 

Voor de herfst was er nog geen kaartje.

De getalenteerde Karin Rozenhart heeft hier een prachtige plaat voor getekend.

 

Het duurt nog wel even voor het herfst is. Omdat we ze zo mooi vinden zit in alle pakketjes vanaf nu al een van deze prachtige kaarten.

Geniet nog van de (na)zomer. :)

 

 

Wil je meer zien van het prachtige werk van Karin? Volg haar Facebook pagina

of neem een kijkje in de Etsy   shop van Karin, met prachtige printables. :)

 

0 Berichten

Inspiratie: Patronen opruimen, Simplicity 1075A

Patronen
 
Ik heb een La vol met patronen die ik vaak/meestal/af en toe gebruik, (meestal) netjes geordend naar type patroon samen met de uitgetekende maten.Zo ver prima :)
 
In een andere la staat een bakje met de 'daar-ging-ik-nog-wat-mee-doen' patronen.
 
Ik heb die al behoorlijk opgeruimd, alles wat ik echt niet meer gebruik weg gedaan. Er blijft een harde kern over met 'voor ooit'.
 
Deze bak ga ik nu aanpakken, 1 patroon per keer. :)
 
Ik ben vooraan begonnen met Simplicity 1075A. Een retro patroon voor een jurkje met een cirkelrok. In twee verschillende uitvoeringen en met een patroon voor een tasje.
Maar goed dat ik deze als eerste ga doen, want oudste dochter bleek al bijna te groot voor de grootste maat '8'. Ik tekende voor de jongste een lengte maat 6 en breedte maat 4.
De stof die ik ga gebruiken is een petrol Corduroy, Gaby
De stof afgemeten en zit nu in de wasmachine. Ik nu wachten tot ze klaar is. :)
Hoe groot is jullie 'daar-ging-ik-nog-wat-mee-doen-patronen stapel? :)
 
1 Berichten

Vakantieplanning 2017

Vakantie in Hazeltjesland! De kleine Hazeltjes zijn vrij van school en ik breng meer tijd met ze door wat betekent dat ik minder tijd overhoud voor de webshop.

 

Van 22 juli tot 4 september 2017 worden bestellingen twee keer per week verzonden, wat de gebruikelijke bezorgtijd met 1 a 2 dagen verlengt.

 

Elke vrijdag heb ik tijd om e-mails en dergelijke te beantwoorden. Mijn doel is om e-mails en andere berichten binnen een week te beantwoorden.

 

Vanaf 17 augustus tot en met 3 september zal Hazeltjes even helemaal gesloten zijn. Dan worden er geen bestellingen verzonden. Je kan wel een bestelling plaatsen in die periode. Alles besteld na 16 augustus, zal uiterlijk 4 september verzonden worden.

 

Ik dank jullie voor jullie begrip. :)

 

Fijne zomer allemaal!

 

 

0 Berichten

Nieuw Binnen: Naaimachine garen in heerlijke kleuren

Er staan een paar nieuwe kleuren naaigaren in de webshop.

Prachtige bessen-tinten en een paar nieuwe kleuren Scanfil Biologsich katoen.

Zoek je een match? Stuur Hazeltjes dan een bericht en dan zoek ik het voor je bij elkaar. :)

0 Berichten

Inspiratie: Lotje Hoog de Giraffe

Kleinste Hazeltje vroeg om een Giraffe.

 

Ik maakte er een van zonnig gele frottee,

bruine frottee en bruine boordtricot voor de manen. :)

 

Ze heet Lotje Hoog.

Lotje Hoog wordt overal mee naartoe gesleept en slaapt elke nacht bij Hazeltje. :)

0 Berichten

Nieuw Binnen: Paapii Design

Paapii Design

Nieuw binnen! Helemaal uit Finland, Paapii Design. Super kwaliteit biologische tricot in de meest heerlijke kleuren.
Prints, zomersweat en boordtricot.

Verschillende designs die onderling geweldig goed te combineren zijn.

 

95% Katoen, 5% elastane, Okotex 100

Stofbreedte: 80-160 cm

machinewasbaar op 30° 

 

Ik kan niet wachten ze te verwerken :)

 

 

Sweat

Boordtricot

0 Berichten

Nieuw bij Hazeltjes: Cadeaubonnen

Sommigen van jullie hebben ze al eens weggegeven of ontvangen: de cadeaubon van Hazeltjes.

 

Vanwege de grote vraag hiernaar, daarom vast in het assortiment. :)

 

Hier kan je ze vinden:

Cadeaubonnen

 

 

 

 

0 Berichten

Vakantieplanning 2017

Nog een maand en dan: vakantie in Hazeltjesland! De kleine Hazeltjes zijn vrij van school en ik zal dan meer tijd met ze door kunnen brengen wat betekent dat ik minder tijd overhoud voor de webshop.

 

Van 22 juli tot 4 september 2017 worden bestellingen twee keer per week verzonden, wat de gebruikelijke bezorgtijd met 1 a 2 dagen zal verlengen.

 

Daarnaast zal ik elke vrijdag tijd hebben om emails en dergelijke te beantwoorden. Mijn doel is om mails binnen een week te beantwoorden.

 

Ik dank jullie voor jullie begrip. :)

 

Fijne zomer allemaal!

2 Berichten

Elodie Mermaids

Draai-jurkje met onderwater decor

De prachtige Mermaid Border vroeg om een fabuleuze verwerking. Dochter kwam met het idee er een Elodie van te naaien, super patroon van Farbenmix.

 

Ik verwerkte de Zeemeerminnen in de twee voorste rokdelen en vulde deze aan met de blauwe rondjes uit de collectie Hilde. :)

 

Wij zijn er blij mee. :)

 

Stof: Mermaid Border, Hilde Donker Blauwe Rondjes

Patroon: Elodie van Farbenmix

 

 

 

 

0 Berichten

Ouders Natuurlijk Beurs

Zaterdag 10 juni aanstaande zal Hazeltjes te vinden zijn op de allerleukste ouder-en kindbeurs van Nederland. Ouders Natuurlijk, de voorjaarseditie.


De Kleine Hazeltjes hebben er zin in en hopen op mooi weer, dan liggen ze waarschijnlijk de hele dag in het zwembad op het prachtige terrein van Fletcher Hotel Doorwerth, de locatie van de beurs.

 

Vanaf donderdag 8 juni zullen er geen bestellingen meer verzonden worden en is de voorraad beperkt beschikbaar in verband met het inpakken van de stoffen. Vanaf dinsdag 13 juni zullen er weer bestellingen verzonden worden. Bedankt voor jullie begrip.

 

Wil je zeker weten niet misgrijpen als je van plan bent de beurs te bezoeken? Bestel dan nu al en dan neem ik het voor je mee naar de beurs.

 

 

Met de code 'ON17' gaan de verzendkosten van je bestelling af. :)

 

http://oudersnatuurlijk.nl/zomer/voorjaarseditie-homepage/

 

 

Als je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om te bestellen en af te halen op de beurs: de laatste dag om te bestellen is dinsdag 6 juni. :)

0 Berichten

Ouders Natuurlijk Beurs

Voor de vierde keer zal Hazeltjes te vinden zijn op de Ouders Natuurlijk Beurs.

Een van de leukste evenementen op het gebied van Ouder en Kind. Voor de Familie van Hazeltjes altijd een super fijn weekend; veel vrienden ontmoeten, nieuwe dingen proberen, naar workshops en lezingen. :)

 

...en ook nog een kraam runnen ;)

 

http://oudersnatuurlijk.nl/zomer/voorjaarseditie-homepage/

 

 

Als je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om te bestellen en af te halen op de beurs: de laatste dag om te bestellen is dinsdag 6 juni. :)

0 Berichten

Nieuw bij Hazeltjes: Fabrilogy Uni kleuren tricot

Fabrilogy tricot

Nieuw bij Hazeltjes: prachtige kleuren tricot van Fabrilogy. GOTS geproduceert.
Deze fabrikant heeft een prachtige kleurenkaart, waar Hazeltjes nu een deel van op voorraad heeft. De foto's doen de kleuren geen recht. Ik ben altijd bereid te helpen met het kiezen van de juiste kleur. :)

Prijs is €12,- per meter, de stof is 150 breed.
Mocht je een kleur op de stalen kaart missen in het assortiment van Hazeltjes, ik kan alle beschikbare kleuren bestellen. Levertijd is dan 1 tot 2 weken.

 

0 Berichten

Nieuw bij Hazeltjes: Onion Patronen

Onion Patronen

Nieuw bij Hazeltjes: de geweldige naaipatronen van Onion, een Deens fabrikant van dan ook typisch Scandinavische ontwerpen. Stijlvol in zijn eenvoud, allerlei variaties mogelijk.
Mijn absolute favoriet is het patroon 2022, een knoopjurk die ik al in veel variaties heb genaaid.
Er zijn verschillende modellen op voorraad en andere nummers kunnen besteld worden, stuur gerust een bericht met verzoeken. De levertijd is bij nabestellen ongeveer 1-2 weken.
En om jullie voordelig kennis te laten maken met Onion, is er een actieprijs voor het patroon 20022, een patroon voor een shirtje, een jurkje/tuniekje en een broek, 1 patroon met 6 variaties.
Introductieprijs van €9,50 voor €7,60
Wees er snel bij, introductieprijs geldt zo lang de voorraad strekt :)

 

Volwassen maten

1 Berichten

Nieuw Binnen: Paapii Design

Paapii Design

Nieuw binnen! Helemaal uit Finland, Paapii Design. Super kwaliteit biologische tricot in de meest heerlijke kleuren.
Prints, uni kleuren en boordtricot.

Verschillende designs die onderling geweldig goed te combineren zijn.

 

95% Katoen, 5% elastane, Okotex 100

Stofbreedte: 80-160 cm

machinewasbaar op 30° 

 

Ik kan niet wachten ze te verwerken :)

 

 

Uni Kleuren

Boordtricot

0 Berichten

Tutorial: Tricot Boordjes

Ik kreeg het verzoek een uitleg te schrijven over hoe ik boordjes in tricot kleding zet.

Hieronder volgt een stap voor stap foto uitleg van hoe ik het doe. Het internet staat helemaal vol met allerlei manieren, dit is mijn manier, die voor mij het beste werkt. Ik deel hem graag met jullie. :)

1. De lengte van het boordje is ongeveer 75% van de lengte van de halsopening. Dat wil zeggen dat als die 10 cm lang is, het boordje ongeveer 7,5 cm lang zal moeten zijn om lekker te passen. Meer rekbare boordstof (of wat je dan ook maar wilt gebruiken als boordje :p) mag korter en als het minder rekbare stof is, neem je een langer boord. Het is een richtlijn, helaas is het niet een vaste regel. Proberen en kijken wat er het mooiste past. Veel doen, dan kom je er vanzelf achter :)

 

Meet de halsopening.

2. Beslis hoe breed je de boord wil. Ik kies meestal voor 1,5 cm, dat blijft er over als ik een boord van 4 cm breed snijd en dubbel vouw en daar dan de naad van naai. Kijk wat je mooi vind in kant en klare kleding, experimenteer en vind wat voor jou de mooiste breedte is. :)

 

Knip of snij een boord. Kies de lengte aan de hand van de in punt 1 beschreven criteria.

3. Vouw het boord in de lengte dubbel, goede kanten op elkaar en naai het aan elkaar vast aan het uiteinde.

4. Vouw het boordje in de breedte dubbel en geef op vier gelijke afstanden van elkaar vier hoeken aan. Fixeer met spelden.

5. Verdeel de halsopening in vier gelijke delen, geef de punten met spelden aan.

6. Speld de vier punten op de vier hoeken van de halsopening, goede kanten op elkaar. Let daarbij op de plaatsing van de naad in het boord, ik vind het mooi als die midden achter uitkomt. :)

7. Nu zou de veiligste optie zijn om het geheel te rijgen op de naaimachine en daarna alles vast te naaien op de lockmachine. Ik ben een gevaar voor mezelf en mijn lockmachine, ik rijg namelijk zelden niet en let goed op dat ik de spelden verwijder vóór ik bij het mes van de lockmachine aankom. :P Houd bij het naaien rek op de stoflagen, zodat het boord rekkend aan de halsopening gezet wordt.

Of je gebruikt deze clips, die heb ik nog maar net en ik moet er nog aan wennen, werkt wel fijn, moet ik zeggen. :)

8. Klap het boord om en kies een rekbare steek om door te stikken. Of je kiest ervoor het niet door te stikken, even strijken en klaar :)

9. Als je kiest voor wel doorstikken met een tweelingnaald, zet dan de draadspanning wat lager en de steeklengte langer, 3 tot 3,5 bijvoorbeeld.

 

10. Alles nog goed strijken met flink veel stoom en je boordje is klaar. :)

10 Berichten

Nieuw Binnen: Paapii Design

Paapii Design

Nieuw binnen! Helemaal uit Finland, Paapii Design. Super kwaliteit biologische tricot in de meest heerlijke kleuren.
Prints, uni kleuren en boordtricot.

Verschillende designs die onderling geweldig goed te combineren zijn.

 

95% Katoen, 5% elastane, Okotex 100

Stofbreedte: 80-160 cm

machinewasbaar op 30° 

 

Ik kan niet wachten ze te verwerken :)

 

 

Uni Kleuren

Boordtricot

0 Berichten

Nieuw Binnen: Paapii Design

Paapii Design

Vanaf 20 januari binnen bij Hazeltjes! Helemaal uit Finland, Paapii Design. Super kwaliteit biologische tricot in de meest heerlijke kleuren.
Verschillende prints en uni Light Pink.
Designs die onderling geweldig goed te combineren zijn.

 

95% Katoen, 5% elastane, Okotex 100

Stofbreedte: 84-165 cm

machinewasbaar op 30° 

 

Ik kan niet wachten ze te verwerken :)

 

Wees er snel bij, er is maar een beperkt aantal meters per design beschikbaar :)

Uni Kleuren

0 Berichten

Inspiratie: Rockets Onion 2022

Mijn absoluut  favoriete patroon ooit: Onion 2022

Én mijn favoriete stof van dit moment: Rockets van Znok.

 

Dit is mijn feestjurk, voor de komende dagen. :)

Ik ga er nog een onderjurk in paarse wol bij maken en ik ga er een forest green legging onder dragen. :)

 

0 Berichten

Nieuw Binnen: Snöwl en Snöwl Kombi

Lillestoff

Nieuw binnen! Prachtige biologische sweat van Lillestoff :)

Snöwl en de Snöwl Kombi, ze passen precies bij elkaar.

 

95% Katoen, 5% elastane, Okotex 100

Stofbreedte: 150 cm

machinewasbaar op 30° 

 

Wees er snel bij, op=op :)

 

 

0 Berichten

Nieuw Binnen: Paapii Design

Paapii Design

Nieuw binnen! Helemaal uit Finland, Paapii Design. Super kwaliteit biologische tricot in de meest heerlijke kleuren.
Prints, uni kleuren en boordtricot.

Verschillende designs die onderling geweldig goed te combineren zijn.

 

95% Katoen, 5% elastane, Okotex 100

Stofbreedte: 80-160 cm

machinewasbaar op 30° 

 

Ik kan niet wachten ze te verwerken :)

 

 

Uni Kleuren

Boordtricot

0 Berichten

Nieuw Binnen bij Hazeltjes: Be Wild van Hamburger Liebe

Wild Wolf

 

Prachtige tricot van Hilco, ontwerp van Hamburger Liebe, Collectie Be Wild. De stof bestaat uit een stuk met doorlopend design (135 cm) en aan één zelfkant een strook met plaatjes geschikt om bijvoorbeeld applicaties van te maken.

 

95% Katoen, 5% elastane, Okotex 100

Stofbreedte: 150 cm

machinewasbaar op 30°

 

Prijs 21,- per meter.

 

Grumpy Grizzly

0 Berichten

Nieuw Binnen: Paapii Design

Paapii Design

Nieuw binnen! Helemaal uit Finland, Paapii Design. Super kwaliteit biologische tricot in de meest heerlijke kleuren.
Prints, uni kleuren en boordtricot.

Verschillende designs die onderling geweldig goed te combineren zijn.

 

95% Katoen, 5% elastane, Okotex 100

Stofbreedte: 84-165 cm

machinewasbaar op 30° 

 

Ik kan niet wachten ze te verwerken :)

 

Volgende week gaat er een bestelling uit voor nog een lading, die zal dan 7 werkdagen later bij Hazeltjes binnen moeten zijn.

Uni Kleuren

Boordtricot

0 Berichten

Tutorial: Gevoerde wantjes

"..6 tot 10 graden met in Limburg kans op natte sneeuw..." zegt de dame op de radio.

 

De oudste heeft geen wanten meer die passen. Ik weet van vorig jaar dat lekkere, niet polyester wanten, waar je polsen óók warm in blijven nogal onvindbaar blijken.

 

 

Maar hé, ik heb nog een stapel wollen stofrestjes, verwassen wollen truien én een naaimachien. Dát moet toch niet moeilijk zijn?

 

 

Een patroon had ik snel gevonden: Imaziet

 

 

De kleur wordt paars, passend bij de wintermuts die Mopje al een paar jaar heeft. Ik bedacht ze te willen voeren, daarvoor koos ik een reststukje nicky velours. Maar je kan natuurlijk ook een mooie stukje tricot nemen of een dunne wol.

 

 

Aan de slag.

 

 

 

Knip alle patroondelen twee keer uit beide stoffen. 

 

Knip ook twee boorddelen, ik koos ribtricot. Je kan ook een boord van een mouw van een (verwilte) wollen trui gebruiken of (wat ik in de planning heb voor wanten voor mezelf), een paar oude wolle sokken :) Zorg dat de boord in ieder geval wijd en lang genoeg is om de pols lekker warm te houden. Mijn ervaring is dat gekochte wanten nogal vaak wat te wensen over laten op dat gebied. Brrr, verkleumde polsen.

 

Leg de duimen van deel 1 en 2 goede kanten op elkaar.

Naai vanaf de boord via de duim naar de andere kant, stop met naaien aan de basis van de duim.

Vouw het genaaide deel open, zo:

Leg deel genaamd "bovenkant" op het opengevouwen deel, goede kanten op elkaar.
Op de foto hieronder is dat wat je links in beeld ziet:

Naai delen 1/2 aan de bovenkant, let erop dat de duim niet meenaait én dat de middennaad richting de vingertoppen meegenaaid wordt.

Doe dit met ook met de buitenstof. Let erop dat je twee verschillende wanten krijgt: links en rechts. Vooral bij de gewalkte wol die ik gebruikte iets om goed op te letten, aangezien de wol twee goede kanten heeft. 

 

 

Als je de bovenkant wil versieren, met aplicaties of bandjes of wat dan maar ook, doe dit dan vóór je de bovenkant aan deel 1/2 vastnaaid. 

 

 

Ik gebruikte drie verschillende bandjes en mijn eigen label.

 

 

Mocht je nog een lusje aan de want willen voor een koord door de mouwen van de jas, dan is dit het moment om die tussen de naad van de buitenstof te doen. 

 

Schuif de voering in de gekeerde buitenste laag:

Speld en rijg de voering aan de buitenlaag, ervoor zorgend dat de naden mooi vlak én op elkaar liggen:

Naai de boord tot een koker (als je een lapje gebruikt):

Keer de koker, vouw hem dubbel, met de naad op elkaar en speld aan de want. Zorg dat de naad samenvalt met een naad van de want. Stik alles aan elkaar.

Vouw de boord terug en je wanten zijn klaar. Laat die natte sneeuw nu maar komen! :)

Zo. Mochten jullie nog vragen hebben, hoor ik het graag.


Zijn er nog andere naai-tutorials die jullie zouden willen zien? :)

2 Berichten

Strepen met een Raket

Raglan jurkje en legging

 Verzoek van de jongste Dochter:

 

Een jurkje. Met zakken. Van strepen en een raket.

 

Dit is het resultaat. :)

 

Een raglan shirtje waar ik een rokje aan tekende. Met steekzakjes. :)

 

De rode met blauwe streepjes  combineerde ik met de groen met turquoise streepjes jersey van Albstoffe.

De boordjes zijn Lemon Curry, die nu bijna op is.

 

De legging naaide ik van het fabuleuze Granny Knitting, de (hoe toepasselijk) Autumn variant.

 

De applicatie is van VanIkke. :)

 

 

0 Berichten

Pauwenmouwen Lilac en Classic benen

Raglan shirt met fluffy rokje

 Znok! De meest geweldige biologische tricot die ik ken :)

 

Prachtige kleuren, super kwaliteit, altijd een feest om wat van de te maken.

 

Voor onze oudste naaide ik een rokje, een raglan shirt en een legging.

Het shirt is uit een oude Ottobre, 4/2012. Het is nummer 16, Pupunen in maat 134. De dochter koos voor Peacock Lilac als mouwen en zeegroen voor het middenstuk. Als verrassing streek ik er een plaatje van op, die kocht ik bij Van Ikke. Ik heb het shirt nog niet gewassen, maar het lijkt super goed vast te zitten. :)

 

Het patroon voor het rokje komt uit dezelfde Ottobre en is nummer 30, Groovy. En ik gebruikte een heerlijk stukje Stretch Nicky Velours in de kleur Orchidee. Het was wel wat dik, dus ik weet niet of ik het weer zo zou doen, het rimpelen was even bikkelen. :P

 

En de legging is mijn favoriet, nummer 15, genaamd Hopsis, uit Ottobre 4/2012. Is mijn favo editie, merken jullie het? :) De stof is de andere Peacock, de classic.

 

Dochter maakte deze combi en dit is waarom ik zelf naaien zo graag doe: kunnen voldoen aan de wensen van de meiden. En die van mezelf, natuurlijk :)

 

Wat maken jullie van de Pauwen? :)

 

 

 

0 Berichten

Ouder Natuurlijk Beurs Wintereditie

Aanstaande zaterdag, 5 november, is Hazeltjes aanwezig met een (kleine) kraam op de leukste ouder en kind beurs van Nederland:

 

De Ouders Natuurlijk Beurs, te Doorwerth.

 

Omdat het een kleine kraam is, kan ik niet zo veel meenemen als ik wel zou willen, helaas.

Mocht er een stof zijn die je heel graag in het echt zou willen zien, stuur me dan een bericht en dan neem ik die in ieder geval mee. :)

 

Verder kan je natuurlijk nu bestellen en het op de beurs bij me afhalen. Gebruik dan de code 'minverzend' om de verzendkosten uit te schakelen en zet in de opmerkingen: "afhalen op de ON beurs", dan zorg ik dat het voor je klaar staat. :) Laatste dag om te bestellen is donderdag 3 november.

 

Tot zaterdag!

 

www.oudersnatuurlijk.nl

0 Berichten

Tutorial: Elastiek inzetten met de lockmachine

Hazeltjes verkoopt geweldig, heerlijk, breed elastiek. Wel 24 mm. Nu vragen jullie je natuurlijk af wat je dáár nu mee kan doen. Wel, ik wilde het gebruiken voor de bovenkant van leggings en rokjes. Dat kan natuurlijk door een klassiek tunneltje, maar dat heeft boven het voordeel van het later kunnen aanpassen van de lengte, ook het nadeel van draaien en niet goed blijven zitten.

Ik kijk vaak naar hoe fabriekskleding in elkaar steekt om daar van te leren. Ik merkte op dat de leggings die ik het allerlekkerst vind zitten én een breed elastiek hadden én met een coverlock steek vastzaten. Ik bezit geen coverlock maar wel een overlockmachine, samen met een naaimachine met rekbare steken kan je een coverlocksteek imiteren. Dat gaat als volgt in zijn werk:

Ze je legging in elkaar. Denk bij het knippen van de naadwaarde aan de bovenkant eraan dat deze gelijk of iets meer moet zijn dan de breedte van je elastiek, 24 mm in mijn geval. Ik knipte er 2,5 cm aan naad aan.

Neem de maat van de taille op waar het elastiek omheen moet. :) Speld dit af en naai het elastiek op twee plaatsen aan elkaar. Ik deed dat met een zigzagsteek. Knip het overtollige elastiek af. Let goed op dat je elastiek niet gedraaid zit.

Verdeel de bovenkant van je boord in vieren, met een kopspeld op elke hoek. Verdeel je elastiek óók in vieren.

Speld het elastiek aan de binnenkant van de boord. Gebruik meerdere spelden.

De veilige manier is nu dat je eerst met een rijgsteek (lange steeklengte en lage draadspanning) het elastiek aan de boord rijgt. Ik doe dat niet, maar ga direct naar de lockmachine.

Naai het elastiek met een locksteek aan de boord. Let op dat je geen elastiek wegsnijd.

Als het goed is, ziet het er nu zo uit:

Vouw het elastiek naar binnen en speld het vast. Let op een mooie verdeling van het tricot.

Naai nu over de locksteek met een rekbare steek, zoals een zigzag, tweelingnaald of een nep-lock-steek.
Kies een wat lagere persvoet als gebruikelijk, anders heb je kans dat het gaat trekken.

En dan is dit het eindresultaat: een net ingezet elastiek met een mooie, strakke, lekker zittende boord. :)

Zo. Mochten jullie nog vragen hebben, hoor ik het graag.


Zijn er nog andere naai-tutorials die jullie zouden willen zien? :)

16 Berichten

Nieuw Binnen: Birds of a Feather

Birds of a Feather

Nieuw binnen! Sweat en tricot en katoen van Hilco, Birds of a Feather, de geweldige ontwerpen van Hamburger Liebe!
 

Verschillende designs die onderling geweldig goed te combineren zijn.

 

95% Katoen, 5% elastane, Okotex 100

Stofbreedte: 150 cm

machinewasbaar op 30° 

0 Berichten

I really Love To Sew!

Overslagjurk

Ik stond te trappelen om het nieuwe patroon Zoe uit te proberen. Ik weet dat overslag mij het beste staat, dus flux de top aangepast en de schaar in mijn gekoesterde I Love To Sew gezet.

 

De rok is wijd, de taille flatterend hoog. Ik naaide maat L en die past perfect. Confectie draag ik meestal in 42/44. Wel heb ik de schoudernaden met 4 cm verkort en de mouw daarom ook verlaagd.

 

De legging is Mosterd Tricot, het patroon een gouwe ouwe van Ottobre. :)

 

Swingend!

 

 

2 Berichten

Nieuw Binnen bij Hazeltjes: Little Bloomy Dream Brown

Little Bloomy Dream Brown

 

Little Bloomy Dream Brown

 

GOTS-gecertificeerd.

Mooie tricotkwaliteit (95 % Bio-katoen/5% elasthan)  Wasbaar op 30°C

150 cm breed.

 

2 Berichten

Nieuw Binnen bij Hazeltjes: Birdcage en Dream Mustard

Dream Mustard

Dream Mustard: Retro tricot :)

 

 

95% Bio katoen, 5% elasthaan.

Birdcage

Birdcage: Frisse tricot in petrol en witte accenten.

 

95% Bio katoen, 5% elasthaan.

 

Op=op :)

3 Berichten

Winactie: kaarten voor de groene gezinsbeurs

Groene Gezinsbeurs Winactie

 

 

Winactie!

Op 1 oktober 2016 vindt de Groene Gezinsbeurs plaats in Steenwijk.

 

Een beurs vol met geweldige, groene, kraampjes! Diensten en producten gericht op het jonge gezin.

Dit jaar is Hazeltjes er ook te vinden. Hazeltjes heeft twee kaarten om weg te geven voor de Groene Gezinsbeurs!

 

Hoe ding je mee? Plaats een reactie op de Facebookpagina van Hazeltjes, onder het bericht over de weggeefactie, met daarin getagd de persoon die je graag mee wilt nemen naar deze geweldige beurs of aan wie je twee kaarten wil schenken. We vinden het leuk als je ook de facebookpagina van Hazeltjes én de facebookpagina van de Groene Gezinsbeurs liked en deelt. :)

 

Hazeltjes zal donderdag 29 september, 21.00 uur de winnaar bekend maken op de facebookpagina van Hazeltjes. :)

Veel succes!

 

Hazeltjes zal donderdag 29 september, 21.00 uur de winnaar bekend maken op de facebookpagina van Hazeltjes. :)

 

 

Veel succes!

 

www.groenegezinsbeurs.nl

Hazeltjes Facebook

 

 

 

2 Berichten

Nieuw Binnen bij Hazeltjes: Candy Cats, Submarine, Pole Position

Candy Cats

Candy Cats: Paars met katten! :)

 

 

95% Bio katoen, 5% elasthaan.

Submarine

Submarine: super fris ontwerp in blauw, rood, geel en oranje. :)

 

Ik heb grote plannen met dit ontwerp: een legging, een jurkje, een rokje en...o de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

95% Bio katoen, 5% elasthaan.

 

Op=op :)

Pole Position

Zwart, wit en rood met een geweldige print van Blauwbeerpfutze. Pole Position.

 

Nog maar twee meter van in de shop, op=op! :)

 

95% Bio katoen, 5% elasthaan.

0 Berichten

Nog meer Violen en strepen

Jurkje

De Hazeltjes zijn twee herfstkindjes. Eerst is de jongste jarig en daarna, in oktober, het oudste Hazeltje.

 

Ik maak elk jaar een verjaardagsjurk. De meiden zoeken de stofjes uit én het patroon.

 

Het wensenlijstje van de oudste:

- dezelfde als die van M graag

 

Dat is makkelijk :)

 

Dus wederom:

Het rokdeel is van de Solis van Sofilantjes, lekker wijd mét zakken. Het bovenstukje is van de Princess castle jurk - Ottobre herfst 2013. De strik is een dubbelgestikte strook tricot, ter breedte van het gestreepte middenstuk.

 

De Violen zijn een creatie van Znok. Aangevuld met streepjes lila. Afgemaakt met een orchidee boordje.

 

Ik geloof dat ook dit Hazeltje er blij mee is. :)

 

0 Berichten

Nieuw Binnen bij Hazeltjes: Patroon Zsazsa, I Love To Sew, Jacquard

Naaipatroon Zsazsa

Hier heeft Hazeltjes ontzettend naar uitgekeken: het patroon Zsazsa, van Susalabim.

Een naaipatroon voor een lang vest, aansluitend, met een flaterende v-hals.

 

Het patroon is in het Duits, maar samen met het filmpje op youtube is er goed uit te komen. https://www.youtube.com/watch?v=PzGHXKZkK9Q

 

Er zijn er nog maar een paar over, dus wees er op tijd bij :)

 

I Love To Sew

Blauw en rood met een geweldige print van Blauwbeerpfutze. Rock 'n roll op een stofje.

 

Ik heb grote plannen met dit ontwerp: een legging, een jurkje, een rokje en...o de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

95% Bio katoen, 5% elasthaan.

 

Op=op :)

Jaquard Bilberry en Barberry Fruit

De eerste van een hele serie katoenen jacquards die Lillestoff, voor het eerst, uitbrengt dit seizoen. Zacht, fantastische kleuren én 100% bio katoen! De jacquard heeft een lichte rek.

 

Voor een vest, een rok, broek of een jurk. Wat je maar wilt. :)

0 Berichten

Welkom bij de vernieuwde Hazeltjes

De webshop van Hazeltjes is vernieuwd! Het was even wat werk, maar nu dan eindelijk klaar. Er zijn wat dingen veranderd, de verzendkosten binnen NL zijn verhoogd naar €4,- , máár het bedrag dat verzendkostenvrij is, hebben we verlaagd, naar €50,-

 

Nieuw aan deze site is het Blog, waar je pre-orders voorbij zal zien komen, verwerkings- voorbeelden van de stoffen, tutorials en nog veel meer. 

 

Kom binnen, kijk rond en laat ons weten wat je ervan vindt. :)